Uredite dom u popularnom industrijskom stilu

Industrijski stil je rastući trend poslednjih godina u opremanju prostora. Karakteriše ga enterijer golih zidova, visokih plafona, sa vidljivim cevima i kablovima, izmedju kojih se nalazi zanimljiva rasveta. Neobična rasveta, plafonjere i visilice su simbol modernih enterijera.

 

Globo visilice sa ovih fotografija potražite OVDE.

Ovaj stil crpi inspiraciju iz starih fabrika i industrijskih prostora. Najčešće se primenjuje u kafićima, restoranima i kancelarijama, a sve više se praktikuje i prilikom uređenja kuća, stanova i terasa.

Ogleda se u upotrebi neočekivanih materijala kao što su drvo, metal, cigla i beton za tradicionalno uređenje enterijera.

 

LED rasveta u industrijskom dizajnu enterijera

 

Kada je u pitanju industrijski dizajn enterijera, veoma je važan izbor adekvatne rasvete, koja će na najbolji mogući način dočarati karakter ovog stila. Rasveta koja se najčešće koristi su “gole” sijalice na kablu, konopcu i drvetu ili metalu.

Ova stona lampa je predstavnik industrijskog stila u dekorativnoj rasveti.

 

Kombinacija bambusa i prirodnog konopca dodaje na uzbudljivosti ovom jednostavnom dizajnu visilice FRAGNO.

 

Kombinacija mat crnog metala sa prirodnim drvetom prepliće moderno i rustično kod ove visilice.

 

Sijalična grla E27 omogućavaju da se izborom sijalica, ove visilice prilagodjavaju prostoru kako oblikom, tako i jačinom i bojom svetlosti. Naša preporuka su LED sijalice.

 

Veoma je važno i u koji deo prostorije ćete postaviti rasvetu, odnosno u kojim delovima ima dovoljno prirodnog svetla a koji delovi su mračniji. Dobra ili loša rasveta u prostoriji može uticati i na raspoloženje ljudi koji u njoj borave.

 

Industrijski stil uređenja prostora vuče korene iz Njujorka sa početka prošlog veka. Lepota primene industrijskih elemenata u savremenom prostoru je zapravo prilagođavane aktuelnih stilova sa starim.